Bacon-muslinger i flødesauce
Bacon er et plus for mange fiskeretter – også for vores lækre muslinger.
Ingredienser
1 kg muslinger
1 mellem finthakket løg
1 fed finthakket hvidløg
½ fintsnittet fennikel
1 gulerod i tynde stave
1 dusk timian
100 g. bacon i små tern
3 spsk. olivenolie
½ tsk. Salt
2 dl hvidvin – kan erstattes af æblemost + ½ spsk. æbleeddike
2 ½ dl fløde 38%
Tilberedning
Kom 3 spsk. olivenolie i en rummelig gryde og tilsæt bacon, når olien er varm. Rør hele tiden i gryden, for at baconen ikke sætter sig fast i bunden.
Når baconen er halvvejs stegt, tilsættes løg, hvidløg, gulerod, fennikel og timian. Baconen skal stege indtil det tager farve, det skal ikke steges sprødt.
Tilsæt 2 dl hvidvin og 1 tsk. salt.
Skru op for varmen og kog op.
Hæld de rensede muslinger i, læg et tætsluttende låg på, og ryst gryden.
Efter få min. eller når alle muslingerne har åbnet sig, er muslingerne færdige.
Husk at ryste gryden et par gange. Det er en god ide at bruge glaslåg, så kan du holde øje med, at muslingerne åbner sig uden at slippe varmen ud.
Tag muslingerne op med en hulske, tilsæt fløden og lad suppen koge lidt ind.
Smag til med salt og peber.
Kom muslingerne tilbage i gryden og varm dem kort op i suppen.
Serveres med et stykke godt brød.